STŘEDNÍ ŠKOLA OBCHODU A SLUŽEB S. R. O. Ústí nad Labem

Gastronomické akce

Studené kuchyně - kurz 1. a 2.

Dne 22. 11. 2016 skončil dvoudenní kurz studené kuchyně zaměřený na pěny, saláty, kanapky, chlebíčky, sýrové rolády a doplňky. Kurzu se účastnili žíci prvního ročníku.

kurz SK2.jpg kurz SK4.jpg kurz SK3.jpg
  kurz SK1.jpg  

 

Carving - kurz 1. a 4.

Dne 3. 12. 2013 skončil dvoudenní kurz Carvingu pod vedením mistra tohoto oboru pana Luďka Procházky.

Darinka se snaží na 100%. Nikča - K1 Verča - PS2
Kuba jede jako šroub - K1 Celkové foto s mistrem. Míša - K1
Káťa - K1


 

Kurz studené kuchyně č. 2

Dne 16. 4. 2013 - proběhl na naší škole zdarma kurz studené kuchyně č. 2. Tento kurz je určen pro první ročníky oboru kuchař-číšník. Kromě teoretické přípravy, se žáci prakticky seznámili s výrobou sýrové rolády a zdobeného hermelínu, kde využili znalostí a dovedností z kurzu č. 1. Výsledkem bylo zhotovení kompletního zrcadla, kde kromě jmenovaných výrobků se žáci seznámili se zdobením. Kurz byl spestřen carvingem, při kterém ukázal své dovednosti žák prvního ročníku - Michal Križan.

kurz č. 2

 

Kurz studené kuchyně č. 1

Ve dnech 14. a 15. 2. 2013 - proběhl na naší škole zdarma kurz studené kuchyně č. 1. Tento kurz je určen pro první ročníky oboru kuchař-číšník. Prví den, kromě teoretické přípravy, studenti připravovali čtyři druhy pěn (šunkovou, rokfórovou, uherskou a žloutkovou fáš) a na konci dne přidali ještě domácí bramborový salát. Druhý den využili přípravu z dne předchozího na výrobu tří druhů kanapek, plněného vejce a domácího chlebíčku. 

kurz č. 1

 

 Sommelier Kadet

Každý rok pořádáme pro číšníky druhého ročníku seminář v rozsahu sommelier Kadet zcela zdarma. Žáci si upevní již nabyté znalosti z teoretické výuky a minimálně jednou tolk prohloubí.

 

 

 

 

Fulltextové vyhledávání

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31